منتديات هوايتي
الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد R211
منتديات هوايتي
الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد R211
منتديات هوايتي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات هوايتي



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
princes
مشرفة
مشرفة
princes


تاريخ التسجيل 30/06/2009
عدد المساهمات 232
الجنس انثى
المزاج متضايق
العمل/الترفيه <<<

الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد Empty
مُساهمةموضوع: الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد   الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد Empty19/07/09, 08:18 pm

الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل - طبق هندي

المكوّنات:

* 2 ملاعق طعام من الزيت النباتي
* 1 ملعقة صغيرة من بذور الكراويا
* 1 حبة متوسطة الحجم أو 150 غ من البصل? المفروم
* 1 من ورق الغار
*

8 من أكباش القرنفل الكاملة
* 1 قرن من الفلفل الأخضر الحار? صغير الحجم، المفروم
* 1 ملعقة طعام من الثوم? المفروم فرماً ناعماً
* 1 ملعقة طعام من الزنجبيل الطازج? المفروم فرماً ناعماً
* 350 غ من موزات لحم الغنم قليل الدهن? المقطّع إلى مكعّبات
* 5 أكواب أو 1250 مل من الماء
* ½ ملعقة صغيرة من الهال المطحون
* 1 ملعقة صغيرة من مسحوق الفلفل الحار
* 1 ملعقة صغيرة من مسحوق توابل غرام ماسالا
* 2 مكعبات من مرقة الخروف ماجي (الطعم الأصيل)
* 2 أكواب أو 400 غ من الأرز البسمتي


الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد 50808_1245964860

طريقة التحضير:



-يُحمّى الزيت في قدر متوسطة الحجم غير لاصقة.
-تُضاف حبوب الكرويا وتُحرَّك لبضع ثوانٍ حتى تصدر صوت فرقعة.
- ثم يُضاف البصل ويُحرَّك باستمرار لمدة 5 دقائق أو حتى يكتسب البصل اللون البني الذهبي. تُضاف ورقة الغار، كبش القرنفل، -الفلفل الحار الأخضر، الثوم والزنجبيل ثمّ يُحرَّك المزيج لبضع ثوانٍ.
- تُضاف مكعّبات لحم الغنم ويُحرَّك المزيج حتى تكتسب المكعّبات اللون البني.
- يُضاف الماء ويُترَك المزيج على النار حتى يغلي. يُغطّى ويُطهى على نار خفيفة لمدة ساعة وربع أو حتى تنضج مكعّبات لحم الغنم.
-يُضاف الهال ومسحوق الفلفل الأحمر الحار ومسحوق الغارام ماسالا ومكعّبان من مرقة الخروف ماجي (الطعم الأصيل). يُحرَّك المزيج ويُطهى على نار خفيفة لمدة 5 دقائق. يُضاف الأرز ويُحرَّك من وقت لآخر حتى يغلي (يُضاف الماء بحسب الحاجة). -يُغطّى المزيج ويُطهى على نار خفيفة لمدة 20 دقيقة أو حتى ينضج الأرز
lol!




بالهنــــــــــــــــــــــــــــا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
__Mr:NoT-LiMiTeD__
عضو جديد
عضو جديد



تاريخ التسجيل 21/07/2009
عدد المساهمات 19
الجنس ذكر
العمل/الترفيه عاطل / بحب اعاكس بس ممنوع من الاداره

الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد Empty
مُساهمةموضوع: رد: الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد   الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد Empty21/07/09, 01:32 pm

والله حكايه المطبخ دي حلوه اوي بس انا عندي معاها مشكلتين


اولا : انتو كده هتجوعوني وانا مش هعرف ادوق اي حاجه لاني بعمل دايت
وثانيا : المثل بيقول ايه بقى اطبخي يا باكينام قالتله الانبوبه فاضيه يا سونه وكل واحد يمد رجليه على اد لحافه
ويا اما تدونا فلوس نجيب الاكلات دي يا تعزمونا عليها وانا ابوظ ام الدايت بس اهم حاجه متقولوش على حاجات منعرفش هيا بتتباع Embarassed فين اساسا ولا معانا فلوسها :roll: Crying or Very sad ولا ايه يا دوك سالي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ღ مشواري طويل ღ
مدير عام
مدير عام
ღ مشواري طويل ღ


تاريخ التسجيل 30/06/2009
عدد المساهمات 408
الجنس انثى
المزاج عادي

الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد Empty
مُساهمةموضوع: رد: الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد   الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد Empty22/07/09, 06:55 am

اقتباس :
اولا : انتو كده هتجوعوني وانا مش هعرف ادوق اي حاجه لاني بعمل دايت


خلاص عندي حل حلو اوى .. متبقاش تعدّي عالمطبخ هنا خالص ::::

اقتباس :
وثانيا : المثل بيقول ايه بقى اطبخي يا باكينام قالتله الانبوبه فاضيه يا سونه وكل واحد يمد رجليه على اد لحافه


ايه المثل الجديد دا .. مكنش موجود على أيامي

وبعدين ايه حكاية تتباع ومعانا فلوسها دي

متعرفش كدا تدخل المطبخ وتشتغل ؟؟ :laugh:

وتبقى تعزمنا بقا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hwyt.ahlamontada.com
 
الأرز بالكراويا مع لحم الغنم والزنجبيل طبق هندي جامد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» سمك الهامور المحشي مع الأرز

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات هوايتي :: المرأة :: مطبخ المنتدى :: الأطباق الرئيسية-
انتقل الى: